Tips så ökar du motivationen på jobbet

Ingen tycker om att känna sig fast i en rutin, särskilt inte när det gäller jobbet. Om du känner dig omotiverad finns här några tips som kan hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår. Bisevo har skapat en app för att bland annat öka motivationen på jobbet – https://www.bisevo.se/gamification

1. Sätt upp realistiska mål

Det kan vara lätt att bli överväldigad om dina mål är för högt ställda. Börja med att sätta upp mindre mål som du vet att du kan uppnå, och öka sedan gradvis svårighetsgraden när du blir mer motiverad.

2. Ta en paus

Ibland är allt du behöver en snabb paus för att rensa huvudet och ge dig själv ny energi. Gå bort från ditt arbete i några minuter och ta en promenad, ät lite lunch eller bara koppla av lite.

3. Hitta en mentor

Att ha någon att se upp till kan vara till stor hjälp när det gäller motivation. Försök att söka upp en kollega eller till och med en äldre anställd på företaget som du beundrar, och se om de skulle vilja hjälpa dig att uppnå några av dina mål.

4. Lär dig något nytt

Det kan vara svårt i dagens snabba värld, men om du tar dig tid att lära dig något nytt kommer du att bli mer motiverad på jobbet, förutom att du också gör dig själv mer värdefull. Anmäl dig till utbildningskurser, läs böcker om det ämne som intresserar dig eller hitta handledningar på nätet – det finns många sätt att lära sig när du inte är på jobbet!

5. Omge dig med positiva människor

Spendera inte varje dag med att lyssna på människor klagar på sitt arbete eller sitt liv. Hitta i stället människor som ger dig energi och motiverar dig. Att umgås med positiva människor kan hjälpa dig att känna dig mer motiverad.

6. Ta hand om dig själv

Det är svårt att vara motiverad när du känner dig nedsliten eller stressad. Se till att du tar lite tid för dig själv varje dag, även om det bara är 10 minuter, för att koppla av och ladda upp. Detta kommer att hjälpa dig att vara mer produktiv när du är på jobbet.

Om du följer dessa tips bör du få tillbaka din motivation på nolltid! Och kom ihåg att alla känner sig omotiverade ibland – slå dig inte för bröstet för det. Prova bara ett av dessa tips och se hur det går. Lycka till!